Избор на домейн? – част 1 от „Как се прави сайт“

Въведение в проекта

Ще направим поредица от статии на тема „Как се прави сайт“ в подробности от стъпка 1 до самият край, когато вашият сайт ще Ви доведе нови клиенти.

Първата стъпка винаги е да разберем, какво иска клиента, но за нашите тестове и нуждите на този проект, да покажем как се прави сайт, ще измислим клиентски изисквания. Ето го и нашият клиент:

Решили сме нашият виртуален клиент да се занимава с ВиК услуги в град Бургас и региона. Той няма предишен сайт или опит с онлайн развитието на бизнеса си. Няма лого или каквото и да било, само желание да развива бизнеса си в интернет. Фирмата и наш виртуален клиент ще е „ВиК услуги Х“ ЕООД, няма такава фирма, измислихме я. Бюджета ще е по- скоро малък, до среден, тъй като фирмата оперира само локално и няма големи възможности.

Нашите планове са да изработим сайт за тази виртуална фирма, да го популяризираме, за да стигне предни позиции в търсачките, след което да го предоставим на реална фирма в тази сфера.

Събрали сме необходимата информация, идва време да изберем домейн.

Избор на домейн

Изборът на домейн е сложен процес, не го подценявайте. В нашият случай домейна не е толкова важен, тъй като в последствие можем да го сменим или редиректнем към желан от клиента такъв.

Ако все още не знаете какво е домейн, можете да прочетете нашата статия на тази тема ТУК.

Най- добрия вариант за домейн, който бихме предложили на клиент в това име на фирма би било vikx . bg, което към днешна дата е свободно. Ние избираме за нашият проект vikx.eu за домейн, тъй като е по- лесен за регистрация от .bg и не са нужни сложни допълнителни стъпки в запазването му.

Готово, домейнат vikx.eu е регистриран:

Снимка за успешно регистриране на домейн за нашият проект

Следваща стъпка след избор на домейн

След като вече сме избрали домейн идва ред на това да създадем сайт. Тъй като няма реален клиент зад този проект, нещата ще се случат много по- бързо от нормалнот. Следете нашите статии тук или във Фейсбук, за да не проспуснете следващата стъпка.

Планове отностно „Как се прави сайт“

Нашите планове са да покажем, как се случват нещата при една стандартна изработка на сайт. Повечето клиенти си мислят или че е прекалено сложен и бавен процес, което ги отказва. Или другата крайност, че е прекалено лесно и нямат нужда от специалист и сами могат. Както при повечето неща, истината е различна и ние ще покажем точно как стоят нещата.

След като изберем домейн и направим сайт. Ще го популяризираме, точно както бихме направили с един реален уеб сайт с реален бизнес зад него. Ситуацията, ще е малко по- сложна и трудна за нас, тъй като когато има реален бизнес с адрес и телефон зад него е по лесно да се популяризира един уеб сайт.

Ще създадем SEO съдържание за сайта, ще подберем желаните изображения, ще натрупаме линкове към сайта, както и всички стандартни техники за развитието на един уебсайт.

Този проект няма за цел да ви помогне сами да си направите сайт. Ако желаете имам друга поредица за това: НАПРАВИ СИ САЙТ или „Как да си направите сами безплатен сайт?!

Ако проявяваш интерес за своят бизнес, можеш да се свържеш с нас за Безплатна консултация:

или ни се обади: 0897 955 475 или info@penchevgroup.com